

## **ACER Stakeholder Event on**

## Study of the methodologies and parameters used to determine gas TSO revenues

8 February 2018 from 10:30 to 16:30

CEER Premises - Cours Saint-Michel 30a, 5th floor

1040 Brussels - Belgium

## **AGENDA**

Agenda Topics	Duration	Timetable		
Welcoming coffee / registration	30 min	10.30-11.00		
Introduction				
Opening / welcome (ACER)	20 min	11.00-11.20		
Consultant introduction (Economic Consulting Associates UK)  Aims of the workshop				
Part I: Purpose and scope of the study				
Study terms of reference, tasks and overall approach	40 min	11.20-12.00		
2. Planned timetable				
3. Discussion				
Part II: Study progress to date				
Literature review – initial findings	60 min	12.00-13.00		
2. Current developments in Europe				
3. Questionnaire (for collecting information from EU MSs)				
4. Discussion				
Lunch break	1 hour	13.00-14.00		
Part III: Stakeholder views				
1. Topic / presenter 1: tbc	60 min	14.00-15.00		
2. Topic / presenter 2: tbc				
3. Discussion				
Coffee break	30 min	15.00-15.30		



Part IV: Conceptual framework (initial thoughts)				
1.	Assessing the overall regulatory approach (eg cost-plus vs incentive-based)	60 min	15.30–16.30	
2.	Evaluating the framework components (eg capex allowances, incentives, etc)			
3.	Discusssion			